19 травня 2023 р.

15 травня - Міжнародний день сім'ї


 Сім'я - головна цінність в нашому житті, особливо зараз, у воєнний час. І недивно, що їй присвячено в Україні 2 святкові дати: 15 травня відзначають Міжнародний день сім'ї (офіційно - Міжнародний день сімей), а 8 липня - День сім'ї та родини в Україні . 

В 1983 році Комісія соціального розвитку ООН звернулася до Генерального секретаря організації щодо необхідності підвищити обізнаність громадськості про потреби й труднощі сімей, а також про ефективні способи задоволення цих потреб.

В 1985 році Генеральна Асамблея ООН включила в повістку дня своєї сесії пункт «Сім’я в процесі розвитку» й запропонувала всім державам-членам організації на протязі найближчого часу висловлювати свої коментарі й пропозиції щодо проголошення року сім’ї. В результаті резолюцією від 9 грудня 1989 року Генасамблея ООН проголосила 1994 рік Міжнародним роком сім’ї для проведення відповідних заходів на місцевому, регіональному й національному рівнях

20 вересня 1993 року, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН, було запроваджено Міжнародний день сім'ї, який відзначається щороку 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. 

Більше інформації у рубриці "Календар" 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  БРОШУРА «МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ТА ОПІКУНАМ» Брошуру підготував ЮНІСЕФ в межах впровадження Всеукраїнськ...