5 січня 2021 р.

ЗАПУСК КАМПАНІЇ ДЛЯ АКТИВІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ З ПРИПИНЕННЯ НАСИЛЬСТВА

 

#ENDVIOLENCE – В ООН ОГОЛОСИЛИ ПРО ЗАПУСК КАМПАНІЇ, СПРЯМОВАНОЇ НА АКТИВІЗАЦІЮ ЗУСИЛЬ З ПРИПИНЕННЯ НАСИЛЬСТВА ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ДІТЕЙ


Щорічно з насильством в тій чи іншій формі стикається кожна друга дитина у віці 2-17 років. У всьому світі троє з чотирьох дітей у віці 2-4 років піддаються жорстоким дисциплінарним покаранням з боку батьків або інших дорослих, під опікою яких вони знаходяться. Кожна четверта дитина у віці до п’яти років живе в родині, в якій його мати піддається жорстокому насильству. Приблизно кожна третя дитина випробувала не тільки фізичне, а й емоційне насильство.

В ООН закликають всі країни світу раз і назавжди покінчити з такими знущаннями над дітьми, які стали справжньою пандемією в період ізоляції.

Спеціальний представник Генерального секретаря ООН з питання про насильство щодо дітей Наджат Маалла Мджід, яка взяла участь у запуску нової кампанії, наголосила, що пандемія COVID-19 призвела до зростання випадків знущань над дітьми.

Багато дітей і підлітків перестали ходити в школу. В результаті обмежень на пересування, тіснота в будинку і економічні труднощі привели до стресу і тривоги у батьків, які часто неадекватно реагують на непослух дітей.

За попередніми даними, до 2021 року бідних стане ще більше на 150 мільйонів чоловік. А саме злидні, на думку експертів, є основною причиною дитячих шлюбів, дитячої праці, сексуальної експлуатації дітей та торгівлі дітьми.

Експерти ООН закликають пам’ятати, що у хлопчиків і дівчаток, які пережили насильство, підвищується ризик виникнення психічних захворювань, залежності від наркотиків і алкоголю і ризик ряду хронічних захворювань.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/endviolence-v-oon-ogolosili-pro-zapusk-kampanii-sprjamovanoi-na-aktivizaciju-zusil-z-pripinennja-nasilstva-po-vidnoshennju-do-ditej/


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  БРОШУРА «МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ТА ОПІКУНАМ» Брошуру підготував ЮНІСЕФ в межах впровадження Всеукраїнськ...