5 січня 2021 р.

«Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5-11 класів

 

МОН ТА МІНЦИФРИ ЗАПУСТИЛИ ПЛАТФОРМУ «ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН» ДЛЯ УЧНІВ 5-11 КЛАСІВ

11 грудня Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного і безоплатного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом із партнерами з громадського та приватного секторів працює над створенням додаткових інструментів покращення доступності уроків для усіх дітей, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами, та перекладу уроків для них на українську жестову мову та створення доріжок звукоопису.

Промо-ролик «ВШО» 

Інструкція для користувачів

Платформа містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.

Діти зможуть користуватися платформою як для навчання під час карантину, так і для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через хворобу або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом якості освіти. Перелік та тематику курсів запропоновано Міністерством освіти і науки України.

Всеукраїнську школу онлайн підтримали також три мобільні оператори – Київстар, Vodafone та lifecell. Вони забезпечать безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи та її мобільного застосунку для всіх абонентів (перегляд навчальних відеоматеріалів на каналі YouTube тарифікується згідно з умовами тарифного плану абонента).

За сприяння міжнародного фонду «Відродження» незабаром буде створено мобільний застосунок ВШО та розширено функціонал платформи, що дозволить вчителям адаптувати навчальні матеріали відповідно до індивідуальних потреб учнів.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/mon-ta-mincifri-zapustili-platformu-vseukrainska-shkola-onlajn-dlja-uchniv-5-11-klasiv/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  БРОШУРА «МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ТА ОПІКУНАМ» Брошуру підготував ЮНІСЕФ в межах впровадження Всеукраїнськ...