18 червня 2021 р.


 

Програма профілактики вживання психоактивних речовин

«Свідомий вибір»

Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West – AFEW-Україна) розробив програму профілактики вживання психоактивних речовин «Свідомий вибір» та робочий зошит до неї.

Програма розроблена для молоді віком 14–18 років, які відбувають покарання в установах виконання покарань для неповнолітніх (виховних колоніях) та готуються до звільнення; для працівників виховних колоній, які проводять заняття з підготовки до звільнення.

Вона складається з 9 занять, в основі яких:

·           когнітивно-поведінкова психологія;

·           модель зміни поведінки Джеймса Прочаски та Карла ДіКлементе;

·           теорії зменшення шкоди від уживання психоактивних речовин.

Заняття спрямовані на поглиблення знань про наслідки вживання психоактивних речовин (ПАР), розвиток навичок саморегуляції та самоконтролю, усвідомлення необхідності застосування стратегій зменшення шкоди від уживання ПАР, а також на підвищення мотивації до відмови від зловживання ПАР.

Подивитись та завантажити Програму та Робочий зошит можна тут.

Програму підготовано в рамках проєкту «Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» за компонентом «Розвиток програм підтримки психічного здоров’я підлітків у місцях позбавлення волі» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/programa-profilaktiki-vzhivannja-psihoaktivnih-rechovin-svidomij-vibir/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...