23 листопада 2020 р.

COVID-19: Серія тематичних інформаційних постерів для батьків

 

COVID-19: Серія тематичних інформаційних постерів для батьків

Серія тематичних постерів розроблена Parenting for Lifelong Health разом із WHO, UNICEF, UNODC, CDC, Global Partnership to End Violence та World Without Orphans і вже доступна на 90 мовах.

Наразі ці постери завантажили вже 58 мільйонів разів та поширили у 180 країнах. Завантижили і ми – і ділимось корисним із вами.

 Щоб зменшити батьківський стрес, депресію, вирішити проблеми поведінки у дітей – шість інформаційних плакатів, створених у форматі порад українською: 

1. Виховання під час COVID-19. Час один на один з дитиною. 

Спробуйте 20 хвилин в день, коли вони вибирають, чим ви будете разом займатися. Можете підказувати. Телефон та ТВ заборонені, оскільки ви намагаєтесь зосередитись на дитині. Час один на один допоможе їй відчувати спокій та любов. Більше порад тут.

2. Тримайтесь позитиву

Чіткі позитивні вказівки допомагають отримати бажану добру поведінку. Замініть “Знов в тебе безлад” на “Будь ласка, прибери на місце олівці”. І похваліть дитину, коли вона виконає прохання. Можливо, спрацює не з першого разу, але з чогось треба починати! 

Фізичні вправи допомагають дітям (і дорослим) позбутися стресу, коли ми вимушені залишатися вдома. Нехай дитина вибере улюблену музику, і влаштуйте п’ятихвилинну танцювальну вечірку! Можливо, ви навіть покажете декілька вражаючих рухів!

Докладніше тут.

3.Складіть розклад!

Заплануйте регулярні дії! День з чіткою структурою допомагає дітям відчувати спокій та полегшує питання дисципліни. Спробуйте побудувати розклад з виконанням шкільних домашніх завдань, іграми, вільним часом, фізичними вправами та миттям рук. Станьте володарями днів попереду. Більше подивіться тут.

4.Погана поведінка

Діти вдома “зривають дах”? Відчуваєте, що зараз будете кричати? Дайте собі паузу на одну хвилину. Повільно вдихніть та видихніть п’ять раз. Потім спробуйте відповісти спокійніше. Мільйони батьків кажуть, що це ДУЖЕ допомагає. Дивіться продовження тут.

5.Зберігайте спокій та керуйте стресом

Піклуватись про дітей цілодобово під час  COVID-19 не легко. Нагадуйте собі, що ви сьогодні зробили добре. Думайте про позитивні моменти. Ви – зірка! 

Переповнений будинок? Всі в стресі? Соціальні мережі та алкоголь не допоможуть. Розкажіть іншим про свої почуття. Зробіть перерву. Зробіть щось для себе. Потурбуйтесь про себе, щоб мати сили потурбуватисть про дітей. 

Більше порад з теми – тут.

6.Як говорити про COVID-19

Будьте відкриті до розмов про ситуацію. Діти вже щось чули. Мовчання та секрети їх не захищають. Щирість та відвертість – ось що справді захищає. Ви самі знаєте, скільки ваші діти зможуть зрозуміти, адже саме ви знаєте їх найкраще! Продовження тут.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/covid-19-serija-tematichnih-informacijnih-posteriv-dlja-batkiv-vid/?fbclid=IwAR2rJrZjs_8abvcT5fZXhglhzgJ6vzrPssddkuP04tYIQuSVPIWCA05iMI0


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  Пріоритетні напрями роботи соціального педагога на  2024/2025 н.р.