28 грудня 2021 р.

ДІТЯМ ПРО ЇХ ПРАВА (МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ЗАНЯТТЯ І ВІДЕО-УРОК)


 20 листопада 1959 року XIV сесією Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена Декларація прав дитини, а 20 листопада 1989 року, на 44-ій сесії ГА ООН – Конвенція про права дитини, яка є фундаментальним міжнародним документом із захисту прав дітей. У Декларації зазначається,що кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Наразі її ратифікували 193 країни.

27 лютого 1991 року Верховна Рада ратифікувала Конвенцію про права дитини, а 27 вересня 1991 року документ набув чинності. Саме цим підписанням Україна взяла на себе ряд зобов’язань з поліпшення добробуту дітей. Крім того, у 2003 та 2005 роках Верховна Рада ратифікувала два факультативні протоколи до Конвенції про права дитини щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії та щодо участі дітей у збройних конфліктах.

UNICEF Ukraine розробила матеріали до уроку, на якому б вчителі могли розповісти дітям про їх права. Їх можна знайти на платформі EdEra. Урок розрахований на учнів 5-8 класів, але вчителі початкових та старших класів можуть адаптувати матеріал відповідно до власних потреб.

Якщо у вчителів немає можливості провести урок офлайн у класі або через відеозвʼязок, можна надіслати учням відповідне відео  «Онлайн-урок. Знаю права і змінюю світ» для самостійного опрацювання. Батьки також можуть з дітьми подивитися це відео і відповісти на питання дітей.

Відео за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=J0R_xysx5Yo

 Джерело: https://osvitanova.com.ua/posts/4513-shcho-treba-rozpovisty-ditiam-pro-ikh-prava-materialy-dlia-zaniattia-i-videurok

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...