5 жовтня 2020 р.

Фільми про педагогів

 

ФІЛЬМИ ПРО ТАЛАНОВИТИХ ПЕДАГОГІВ

До дня професійного свята освітян пропонуємо переглянути фільми про талановитих педагогів

Хористи, (Франція, 2004)

Ця картина про доленосну зустріч вчителя музики зі своїми учнями в школі-інтернаті для складних підлітків.

Клеман Матьє - зовсім не вчитель вищої категорії.  Він сам шукає відповіді на життєві питання і коли він починає по-іншому дивитися на своїх учнів, пробує розбудити в них все прекрасне, що закладено людською природою, прищеплює їм любов до музики, любов до життя, любов до ближнього. Відбуваються справжні чудеса - діти вірять йому, діти дають йому шанс близько контактувати з своїми пораненими серцями.

Зірочки на землі (Індія, 2007)

Зворушливий фільм про віру дорослих в особливих дітей!

Картина про талановитого хлопчика, якому у свої 8 років важко вчитися у звичайній школі. Третій клас він фактично не може закінчити. Читати він ще не вміє, пише «дзеркальні» літери, в слові з трьох букв робить п'ять помилок. Вчителі постійно роблять йому зауваження.  Батьки не витримують і переводять хлопчика в іншу школу-інтернат.

Там Ішану живеться несолодко. Сепарований від батьків і рідного дому, хлопчик занурюється в депресивний стан. Але новий вчитель малювання відкриває таємницю складнощів Ішана з навчанням: до дитини з дислексією потрібен інший підхід, щоб оволодіти рахунком і грамотою.

Біллі Елліот (Великобританія, 2000)

Біллі Елліот - головний герой фільму, 11-річний хлопчик, який народився в маленькому шахтарському містечку Англії, в якому власне мужність можна відстояти і довести лише на боксерському рингу. 

Біллі знайомиться з вчителькою танців, яка прищеплює йому любов до балету.  Прагнення і бажання танцювати балет завдяки підтримці вчительки танців стають мостом між власним болем і життєвою безвихіддю з берегом бажань і досягнень Біллі.

Це найкращим кінотренінг для батьків на тему «Стадії проживання дитячих травм і можливості батьківської підтримки».

Перед класом (США, 2008)

Фільм заснований на реальних подіях.

У 6-річному віці у Бреда Коена, головного героя, проявилася симптоматика: м'язові і вокальні тики.  Неконтрольовані вигукування і посмикування привнесли в життя Бреда великі випробування як для нього, так і для його батьків.  Діагностувати синдром Туретта фахівці змогли лише через кілька років.

Фільм показує, наскільки суспільство нетерпимо до таких людей.  І в той же час, як материнська підтримка є головним провідником хлопчика через всі складні випробування в дитячому колективі і в шкільній атмосфері.

Його діагноз став головною перешкодою, щоб досягнути своєї мети – стати шкільним учителем. Але 24 відмови не змусили його відступитись від мрії. Йому повезло.

Натхнений, талановитий, з нестандартним мисленням вчитель молодших класів, завдяки своїй особливості, чуйно розуміє дитячі проблеми і вміє працювати з дитячою гіперактивністю, синдромом дефіциту уваги, шкільними знущаннями. Коен прокладає шлях до кожної дитини, розкриває його можливості навчатися тим способом, який дасть результати.

Чудо (США 2017)

Це наочний посібник для батьків і дітей про можливості толерантного ставлення один до одного.

Оггі звичайний 12-річний хлопчик, але зовнішня риса - обличчя, зводить його у ранг «не такого, як усі».  Ця відмінність стає причиною виникнення буллінгу, коли діти не приймають хлопчика.

У картині покроково показується методи роботи вчителів з дітьми, їх підготовка до зустрічі з такою дитиною, їхнє ставлення і розмови на тему доблесті і честі, вчинків.

Тріумф: Історія Рона Кларка (США, 2006).

Рон Кларк - реальний персонаж. Коли він вперше увійшов до класу школи району Гарлем до підлітків з найгіршою успішністю, він сказав їм, що вони сім'я і вони повинні підтримувати один одного. Для нього не існує поняття «безнадійний дитина». Він бачив в кожному вміння отримувати нові знання, але шляхи до цього у кожної дитини свої.

Рон Кларк розвивав емоційний інтелект своїх учнів. Вчив їх співчуття і взаємодопомоги. Налаштовував відносини між дитиною і батьками: підтримка сім'ї дає натхнення і мотивацію кожного учня без винятку.

Визначав кордони і правила відносин до вчителя і однокласників.  Креативно вводив ці правила в дію. 

У реальному житті Рон Кларк відкрив академію для педагогів в Америці, пише книги про психологію викладання.

Джерело: https://osvitanova.com.ua/posts/2722-uchytel-v-zhyzny-rebenka-yly-6-fylmov-o-talantlyvykh-pedahohakh


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...