23 березня 2021 р.

ЯК ПАНДЕМІЯ ВПЛИНУЛА НА СТАНОВИЩЕ ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ (дослідження ЮНІСЕФ)

 

ЯК ПАНДЕМІЯ ВПЛИНУЛА НА СТАНОВИЩЕ ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ

Останні дані ЮНІСЕФ свідчать про погіршення становища дітей у всьому світі практично за всіма ключовими показниками дитинства, яке виникло за пандемії  COVID-19 за рік часу.

Зокрема, зросла кількість дітей, які голодують, перебувають в ізоляції, зазнають жорстокого поводження, живуть в умовах стресу і злиднів та примушені до шлюбу. Водночас скоротився їхній доступ до освіти, соціалізації й основних послуг, зокрема у сфері охорони здоров’я, захисту та забезпечення харчуванням. Очевидно, що шрами від пандемії збережуться у дітей ще на довгі роки.

Дані ЮНІСЕФ:

·           Станом на березень 2021 року 13% випадків зараження COVID-19 у 107 країнах припадають на дітей і підлітків у віці до 20 років.

·           Очікується, що у країнах, що розвиваються, рівень дитячої бідності зросте приблизно на 15%. За вже наявними прогнозами, ще 140 мільйонів дітей у цих країнах проживатимуть у домогосподарствах, які перебувають за межею бідності.

·           Школи для більш ніж 168 мільйонів школярів у всьому світі були закриті майже на рік. Дві третини країн, у яких школи були закриті повністю або частково, розташовані в Латинській Америці та в Карибському басейні.

·           Кожен третій учень не мав доступу до дистанційного навчання під час закриття шкіл.

·           До кінця десятиліття у світі можуть укласти ще близько 10 мільйонів дитячих шлюбів, що перекреслить роки прогресу, досягнутого у цій сфері.

·           Щонайменше кожна сьома дитина або молода людина більшу частину минулого року провела у режимі самоізоляції, що спричинило зростання тривоги, стан депресії та відчуження.

·           Станом на листопад 2020 року фіксувалися перебої в наданні більш як двох третин послуг у сфері охорони психічного здоров’я дітей і підлітків.

·           Станом на листопад 2020 року від виснаження або гострої нестачі харчування потерпали від 6 до 7 мільйонів дітей у віці до п’яти років.

·           Станом на листопад 2020 року понад 94 мільйони осіб ризикували не бути щепленими через припинення кампаній вакцинації проти кору в 26 країнах.

·           Станом на листопад 2020 року в 59 країнах, по яких є дані, біженці та шукачі притулку не можуть отримати доступ до соціального захисту у зв’язку з COVID-19 через закриття кордонів і зростання ксенофобії й соціальної ізоляції.

·           Майже 3 мільярди людей не мають можливостей для миття рук водою з милом вдома.

У найменш розвинених країнах 3/4 людей, понад 2/3 шкіл і 1/4 медичних установ позбавлені доступу до гігієнічних послуг, необхідних для попередження передачі COVID-19. У середньому 700 дітей у віці до п’яти років помирають щодня від хвороб, спричинених відсутністю води, санітарії та гігієни.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/jak-pandemija-vplinula-na-stanovishhe-ditej-ta-pidlitkiv-ostanni-dani-junisef-u-richnicju-covid-19/


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  ПРИЧИНИ ВТОМИ ДІТЕЙ ТА ЇЇ ПРОФІЛАКТИКА Дорослі часто чекають, що дитина на протязі дня повинна бути енергійна, в піднесеному настрої. Ал...