5 серпня 2022 р.

ПРОЕКТ «ВІДСІЧ»ДЛЯ САМОЗАХИСТУ ДІТЕЙ-ПІДЛІТКІВ

 

ПРОЕКТ «ВІДСІЧ»ДЛЯ САМОЗАХИСТУ ДІТЕЙ-В Україні запрацював проект «Відсіч», який навчає дітей-підлітків самозахисту.

Програма соціального проекту спрямована на розвиток у дівчат-підлітків навичок самозахисту та попередження насильства, знущання та завдання будь-якої моральної та фізичної шкоди дівчатам. Проєкт створений дизайнеркою та підприємницею Іриною Красильниковою, яка допомагає дівчатам-підліткам здобути навички опору для життя в сучасних реаліях.

«Якщо ми зараз не попіклуємося про емоційний стан дітей, то про яке «завтра» ми можемо говорити?...Ми повинні навчити дітей боронити їхні особисті кордони», - говоре авторка.

Підлітки - це найбільш вразлива категорія. Вони є залежними від батьків, які сьогодні перебувають у дуже нестабільному стані й геть не всі мають можливість оплатити терапію для себе. Найбільш нестабільні дорослі виміщають свою слабкість на дітях, чим закладають фундамент жорстокості і модель «жертва-агресор». Це пряма загроза для розвитку дитини. Кваліфіковані спеціалісти  допоможуть вийти з цього патерну, а також нададуть психологічну та юридичну допомогу жертвам насильства.

Мета «Відсічі» — надати підлітку правильну модель відносин, фундамент, до якого він буде повертатися у складних життєвих обставинах. У рамках проєкту дівчата вчаться аналізувати середовище, помічати перші «дзвіночки» насильства, обороняти свої особисті кордони.

Самооборона підіймає самооцінку. А терапевтичний процес допомагає виявити, чи є у суб’єкта історична крапка розвитку, пов’язана з насильством, яке може бути різним: психологічним, фізичним, сексуальним чи іншим.

Дівчата-підлітки віком від 12 до 18 років проходять програму безкоштовно.

Якщо вам більш ніж 18, долучитися до проекту можна, придбавши курс або тренування. Вартість — благодійний внесок розміром у 300 гривень. Так ви зможете захистити себе і попіклуватися про дівчину-підлітка, яка отримає шанс пройти програму. 

Організація приймає донати на розвиток — це внесок у здорове майбутнє нації.

Курс складається з двох групових сесій із психологом і 12 тренувань із самооборони. 

Найближчим часом супровідна інформація буде доступна у телеграм-боті @vidsichbot. Це серія відео, які поділені на три частини: психологічну, фізичну та правову. 

Одна зі спікерок — Альона Кривуляк, директорка департаменту гарячих ліній ГО «Ла Страда», розповість про кордони, види насильства, булінг та навчить розпізнавати «перші дзвіночки». На онлайн-занятті тренери продемонструють прийоми із самозахисту, а адвокатки Анна Колесник і Анна Осетинська розкажуть про механізми захисту та права потерпілих.

Джерела: viber група «Психологічна підтримка»

https://divoche.media/2022/08/01/vidsich-proyekt-yakyj-navchaye-divchat-pidlitkiv-samozahystu/


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...