2 травня 2022 р.

Кампанія "Дитина не сама": як допомогти дитині під час війни


 ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ ТА ЧАТ-БОТ «ДИТИНА НЕ САМА»як допомогти дитині під час війни

Безліч дітей через війну, яку веде проти України Росія, залишилися без батьків та опіки дорослих. З точки зору українського законодавства всиновлення під час війни неможливе. Тому Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Офісом Президента України, Радницею уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Міністерством соціальної політики України анонсували запуск загальнонаціональної інформаційної кампанії «Дитина не сама: інструкція з турботи» та чатбот «Дитина не сама», які покликані допомогти дітям, які залишилися без батьків через війну.

Мета кампанії — привернути увагу суспільства до різних проблем порушення прав дітей під час війни та надати вичерпну інформацію, як розв’язувати ці проблеми. Зокрема, йдеться про права дітей, які через війну залишились без піклування батьків та потребують турботи і тимчасового дому.

Кампанія доноситиме інформацію про те, як правильно підтримувати та захищати права дітей без батьківського піклування, а також надасть інструкції з тимчасового влаштування дітей у сім’ї. ЮНІСЕФ допомагатиме створювати контент для цього ресурсу.

Створено чат-бот в Telegram «Дитина не сама» (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot). Його також можна знайти, вбивши у пошуку «Дитина не сама». Завдяки йому дорослі можуть допомагати дітям, які залишиилися без догляду. Чат-бот дає можливість українським сім’ям та іноземним організаціям подати заявку службам у справах дітей про готовність тимчасово влаштувати дітей. У ньому також містяться інструкції для тих, хто загубив або знайшов дитину.

Зайшовши у чат-бот «Дитина не сама», можна обрати необхідний пункт:

§   Прихищу дитину.

§   Дитина загубилася.

§   Знайшов дитину.

§   Для іноземців (українською та англійською мовами).

§   Гаряча лінія. За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами: +380675679845, +380969905450, +380636614252, +380633994592, +380953271521.

§   Запитання-відповіді.

Кампанія «Дитина не сама: інструкція з турботи» триватиме понад три місяці та включатиме діджитал-компонент, зовнішню рекламу, поширення інформації через національні і локальні ЗМІ. Кампанія також залучатиме відомих українців та лідерів думок.

Джерело:

https://1plus1.ua/novyny/ak-dopomogti-ditini-so-zalisilasa-bez-batkiv-pid-cas-vijni-informacijna-kampania-ta-catbot-ditina-ne-sama

https://knowledge.org.ua/ditina-ne-sama-kampanija-pro-te-jak-dopomogti-ditini-pid-chas-vijni/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  ПРИЧИНИ ВТОМИ ДІТЕЙ ТА ЇЇ ПРОФІЛАКТИКА Дорослі часто чекають, що дитина на протязі дня повинна бути енергійна, в піднесеному настрої. Ал...