23 грудня 2022 р.

КОРИСНІ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ ДЛЯ РОБОТИ ТА ВІДПОЧИНКУ


  

КОРИСНІ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ ДЛЯ РОБОТИ ТА ВІДПОЧИНКУ

Сьогодні, навіть людині з міцними нервами, із величезною професійною обізнаністю та цифровою компетентністю, не лишнім буде отримати нові знання для поповнення власного досвіду у сьогоднішніх реаліях.

TELEGRAM-КАНАЛИ ДЛЯ САМОРОЗВИТКУ ТА НАТХНЕННЯ:

Prometheus

Це канал однойменного безкоштовного освітнього проекту, де можна пройти онлайн-курси,  знайти інформацію про різноманітні курси і, можливо, один з них зможе вас підкорити.

Dubilet

Тут ви знайдете кейси бізнес-проектів та реформаторські рішення у державній службі українського бізнесмена, одного із засновників першого в Україні мобільного банку Monobank Дмитра Дубілета. Канал буде корисним для початківців у бізнесі та всіх, кому небайдужі державотворчі інновації.

ОГо!

Канал ще одного співзасновника Monobank Олега Гороховського. На платформі він розповідає про незвідане у роботі банку, ділиться своїми планами та розробками, публікує багато цікавої статистики та потрібних лайфхаків.

Крутознавство

Креативний директор SABAI creative hub, артдиректор та поет Владислав Волочай тут пише про будь-які ідеї, явища чи проєкти, що змушують захоплюватися та підіймати свою щелепу з підлоги. Канал для творчих людей, що допоможе надихнутися на створення геніального.

Пора знать!

Якщо ви хочете тримати руку на пульсі та вдосконалюватися щодня, витрачаючи на це мінімум часу, то канал Пора знать, створений саме для вас. Тут ви знайдете актуальну інформацію про те, як збільшити продуктивність чи підвищити самоконтроль, поради з управління і психології та багато іншого.

Digital masons

На цьому каналі є все, що стосується діджитал-маркетингу в Україні: від новин у світі маркетингу та порад практикуючих спеціалістів до вакансій та анонсів курсів для початківців. Також тут чимало корисних підбірок для маркетологів, що хочуть проводити вільний час з користю.

Correctarium – Українська мова

Канал для покращення знань з державної мови, вивчення її всіх нюансів із запровадження нового правопису, допоможе вам розібратися у всіх його нюансах. Тут ви знайдете поради від досвідчених філологів та зможете на прикладі помилок запам’ятати правильність вживання конструкцій, написання слів та ще багато корисного.

Україна туристична

Тут зібрані наймальовничіші місця України, які точно надихнуть вас на внутрішній туризм.

Бот Демон Кирило

Демон Кирило дає поради з правил онлайн-комунікації, підказує потрібні вам для роботи сервіси, шукає онлайн-курси за спеціалізацією, а також слідкує за вашим відпочинком, спортом та, навіть, харчуванням.

Robota.ua

Тут на вас чекають посилання на корисні статті, цікаві інтерв’ю та пізнавальні статистики. Канал потрібен всім і кожному, адже під час пошуку роботи важливо бути обізнаним у всіх нюансах цього процесу.

БЕЗОПЛАТНА ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА:

Телеграм-боти:

·         Друг. Перша допомога

·         Як ти?

·         Центр Відкриті Двері — допомога людям, чиє життя зазнало впливу війни або інших травматичних подій.

·         Бот для ЗАХИСНИКІВ — підтримка для військових від фахівців госпіталю ветеранів війни «Лісова поляна» МОЗ України.

·         Elomia — анонімна психологічна підтримка 24/7.

Онлайн-платформи:

·         Розкажи мені — онлайн-платформа безкоштовної психологічної допомоги.

·         Mental Help — безкоштовна психологічна допомога та аудіопрактики.

·         Zanovo — пропонує 15-хв. аудіозаняття, які допомагають долати труднощі, ставити собі правильні запитання та знаходити відповіді на них.

·         Поруч — офлайн та онлайн групи психологічної підтримки для підлітків і батьків.

·         UA Mental Help — психологічна допомога та інформаційна підтримка українців під час війни.

·         PsyHelpUA — психологічна допомога українцям.

·         Хаб стійкості — на платформі доступна служба першої психологічної допомоги для тих, хто мешкає в Україні, та тих, хто був змушений переїхати.

·         Mindly — психологічна допомога українцям, що постраждали у війні.

·         Teenergizer — онлайн-консультації для підлітків.

·         УкрЄдність — на сайті доступні індивідуальні консультації, підтримуючі психологічні групи та корисні статті на тематику актуальну в умовах воєнного стану.

ЗАСТОСУНКИ ДЛЯ СКАЧУВАННЯ КНИГ, КОЛИ НЕМА СВІТЛА:

Google Play Books

В застосунку для користувачів Android можна купувати літературні новинки у форматі тексту та аудіо або завантажувати файли з власної електронної бібліотеки. Деякі книжки є у вільному доступі. Є також великий вибір англомовної літератури. 

Як читати офлайн:

·       Відкрийте застосунок Google Play Books.

·       Перейдіть на вкладку Бібліотека.

·       Натисніть на книжку, яку вже придбали і тепер хочете завантажити на пристрій.

·       Щоб завантажити її, натисніть Ще, а потім Зберегти. Після збереження ви побачите значок Книга збережена офлайн.

Apple Books

Цей застосунок створено для користувачів iOS. В Apple Book теж можна читати завантажені книжки з власної бібліотеки та ті, що ви придбали в застосунку.

Як читати офлайн:

·            Відкрийте застосунок Apple Books.

·            Перейдіть до розділу Мої книжки у нижній частині екрана.

·            У рядку з потрібною книжкою натисніть Завантажити.

·            Коли файл повністю завантажиться, у рядку з книжкою з’явиться кнопка Читати/Слухати.

Абук

Цей застосунок називає себе першою українською аудіокнигарнею. Крім аудіоформатних книг ви знайдете там низку літературних творів у електронному форматі. 

У бібліотеці Абук є: проза, поезія, нонфікшн, детективи, підручники, дитячі твори від українських та закордонних авторів. 

Якщо ж вибереш аудіокнигу, то читатимуть її для тебе: Сергій Жадан, Валерій Маркус, Соня Сотник, Іван Семесюк, Сергій Притула, Андрій Хливнюк. У цьому застосунку кожну книгу треба купувати окремо. Середня вартість становить приблизно $3-5.

Книжки для дітей та українська класика доступні безоплатно.

Як читати офлайн: 

·            Відкрийте застосунок на iOS або Android.

·            Щоб завантажити вибрану книжку, натисніть на її назву. 

·            На обкладинці, у правому нижньому куті, ви побачите три червоні крапки.

·            Треба буде натиснути на них та вибрати опцію Завантажити файл. Відтепер книжка завжди буде доступна в бібліотеці.

Yakaboo

В застосунку Yakaboo є два формати доступу – підписка та купівля окремих книжок. За підпискою можна читати скільки завгодно книжок, крім деяких бестселерів, які треба буде купувати окремо. Тут також є низка творів у безоплатному доступі, наприклад, «Нація овочів» Оксани Мороз та «Людина в пошуках справжнього сенсу» Віктора Франкла. 

Як читати офлайн:

·       Відкрити застосунок на iOS або Android.

·       Вибрати книжку та перейти на її сторінку.

·       Праворуч від назви книжки є характерний символ, який означає завантажити. 

·       Коли завантаження завершиться, символ змінить колір на зелений. Тепер книжку можна читати в режимі офлайн. 

Librarius

В Librarius немає можливості оформити підписку та читати в необмеженій кількості, як на Yakaboo. Тому тут кожну книжку доведеться купувати окремо. Українська класика у вільному доступі.

Як читати офлайн: 

·       Відкрийте застосунок на iOS або Android.

·       Виберіть книжку та натисніть Читати. Після цього бажаний твір автоматично завантажиться у бібліотеку та буде доступний офлайн.

Джерела:

viber група «Психологічна підтримка»

https://osvitanova.com.ua/posts/3882-desiat-korysnykh-telegram-kanaliv-dlia-samorozvytku-ta-natkhnennia

https://osvitanova.com.ua/posts/5813-de-i-iak-zavantazhyty-knyzhky-shchob-chytaty-pry-rehuliarnykh-vidkliuchenniakh-elektroenerhii

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...