27 червня 2022 р.

Надання психологічної допомоги постраждалим від військової агресії

 

 


ДЕ ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ В УКРАЇНІ

https://ukraine.unfpa.org/sites/default/files/pub-pdf/de_otrymaty_dopomogu_v_ukrayini.pdf

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА: КУДИ ЗВЕРТАТИСЬ?

https://drive.google.com/file/d/1JgV_AKlk4SHGxULmjCBVmFg7iUKOZJNC/view

ГАРЯЧІ ЛІНІЇ

https://docs.google.com/document/d/1bHVRopWYkSGDVu5m9zFIs5ZjisQ3L831/edit

ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНА ПІДТРИМКА ДЛЯ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД НАСИЛЬСТВА, В ТОМУ ЧИСЛІ СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА, ПОВ’ЯЗАНОГО З ВІЙНОЮ НА ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМІ «АВРОРА». На платформі постраждалі можуть отримати комплексну підтримку психотерапевтів для подолання травматичного досвіду, відновлення емоційної рівноваги і внутрішнього ресурсу для відбудови життя. Вони можуть звернутись за консультацією до медичних фахівців для вирішення нагальних питань збереження здоров’я, отримати професійну допомогу юристів.

Звернутися за безкоштовною підтримкою можуть усі, незалежно від статі та віку, які можуть обрати фахівця(чиню), який(яка) забезпечуватиме тривалий супровід і керування випадком для уникнення повторної травматизації постраждалих і посилення ефективності наданої допомоги.

Для отримання індивідуальної спеціалізованої допомоги достатньо лише заповнити анонімну форму на сайті «Розірви коло» у розділі Психотерапевтична допомога: https://rozirvykolo.org/mental-support/

Наразі платформа працює у бета-версії, поки триває розробка повного технічного функціоналу. Послуги надаються безкоштовно, конфіденційно та анонімно.

СЕРВІСИ ТА СЛУЖБИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

Служба турботи про психічне здоров’я БФ «Право на захист» допомагає проживати війну, працює над подоланням психологічних наслідків війни та для підвищення обізнаності про стрес для цивільних.

Проект включає: онлайн-консультації та офлайн кризове консультування у шелтерах, просвітницький телеграм-канал «Психолог на зв’язку», Курс просвітницьких лекцій про надання психологічної допомоги.

Отримати допомогу: Запис на онлайн консультації: https://cutt.ly/6JDuufF

Lifeline Ukraine – гаряча лінія, яка була створена в першу чергу для надання кризової психологічної допомоги ветеранам та членам їх сімей, і згодом всіх жителів України.

Основна тематика – превенція суїцидів, психологічна підтримка в періоди кризи. Надає послуги кризового дистанційного консультування.

Отримати допомогу: 7333 та в чатах реального часу.

Громадська організація «Ла Страда-Україна» – забезпечує роботу Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Національна гаряча лінія працює безкоштовно, у цілодобовому режимі, за принципами анонімності і конфіденційності.

Отримати допомогу: – 0 800 500 335 або – 116123

Національна психологічна асоціація – професійне об’єднання, до якого входять понад 1000 психологів України, які у 2020 році у відповідь на пандемію COVID-19 запустили мережу безоплатної психологічної підтримки на волонтерських засадах. У 2022 мережа була перетворена на лінію психологічної допомоги від НПА, яка працює у форматах аудіо та відео дзвінків.

Отримати допомогу: 0-800-100-102

КОНТАКТИ МОБІЛЬНИХ БРИГАД https://rozirvykolo.org/map-of-support/

У 13 містах Україні працюють 25 мобільні бригади, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. До складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці/-чині (психолог/-иня, соціальний/-а працівник/-ця), а також водій з автомобілем.

У межах гуманітарного реагування на військове вторгнення і спричинену ним безпрецедентну гуманітарну кризу, UNFPA у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами ГО «Віра, Надія, Любов», Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» та Благодійний фонд «Butterfly», запустив мережу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Спеціалістки/-ти бригад мають можливість виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги особам, які не мають доступу до закладів чи обмежені у пересуванні з різних причин. Соціально-психологічна допомога надається як мешканкам/-цям місцевих громад, так і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на їх території.

Що роблять мобільні бригади?

·            надають психологічну допомогу постраждалим особам;

·            реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання;

·            інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші);

·            роз’яснюють постраждалим особам їхні прав та можливості отримання допомоги;

·            проводять інформаційно-просвітницьку діяльність.

Джерела:

https://ukraine.unfpa.org/uk/aurora

https://knowledge.org.ua/servisi-ta-sluzhbi-psihologichnoi-dopomogi/

https://ukraine.unfpa.org/uk/mobile_teams_contacts

https://knowledge.org.ua/psihoterapevtichna-pidtrimki-postrazhdalim-jaki-zaznali-nasilstva/

https://ukraine.unfpa.org/uk/43654y

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...