2 травня 2020 р.

Як допомогти дітям впоратись зі стресом, зняти напругу?


Як допомогти дітям впоратись зі стресом, зняти напругу?


Авторка-психолог Світлана Ройз в своїй книзі «Практическое ребенковедение», пропонує ігри та розвиваючі заняття для дітей, які не тільки допоможуть дітям розважитись, але й допоможуть їм скинути зайве напруження та відчути себе у більшій безпеці.
До вашої уваги пропоную деякі вправи С.Ройз.

Насамперед треба дорослим пам'ятати:
1. Кожен раз, коли ми щось створюємо - ми створюємо або трансформуємо частину себе.
2. Діти часто не готові до «конфронтації» з тим, що їх турбує. Якщо ми «знищуємо» те, що нас тривожить – все одно залишається напруга (образа, провина…). Тому корисніше використовувати техніки трансформації напруги.
3. «Доросла» і «дитяча» практики працюють продуктивніше, якщо більшість наших каналів (канали прийому - передачі інформації) - не тільки інтелекту і емоцій - тіла, мови, дотику, нюху, слуху. Тому використання віршиків у вправах (їх ритмізація) допомагає вбудуватися в свій власний ритм - серцебиття, дихання, дій (активізувати і стабілізувати, в тому числі і мозкові процеси).  Коли дитина або дорослий намагається «повернути» собі ритм - він похитує ногою, постукує рукою, розгойдується, ритмічно покашлює. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...