21 серпня 2020 р.

Мульфільми про кібербулінг

 

ТРИ МУЛЬТФІЛЬМИ ДЛЯ РОЗМОВИ З ДІТЬМИ ПРО НЕБЕЗПЕКИ В ОНЛАЙНІ

 

Українські суди станом на 1 квітня 2020 року ухвалили 482 постанови щодо булінгу. З них 13% усіх справ стосувалися кібербулігу. Такі дані дослідження Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA. Найбільше протоколів склали через погрози та принизливі коментарі, в тому числі в соцмережах. Таких протоколів  26. У 12-ти протоколах підлітків обвинувачували за поширення без згоди фото та відео. У 8-ми протоколах були зафіксовані поширення відео з бійками або знущаннями.

Інтернет відкриває дітям більші можливості для самоосвіти й саморозвитку, спілкування з однолітками в різних кінцях світу, висловлення своїх думок та поглядів. Але поруч з тим  інтернет несе певні загрози. Перебуваючи в онлайн, не всі діти знають про правила безпеки в інтернеті, тож можуть опинитись у ситуації кібербулінгу.

Допомогти дитині попередити і протистояти цькуванню в онлайні можуть спеціальні навчальні документальні анімаційні ролики. Це перші в Україні мультфільми про кібербулінг, в основі яких – реальні історії дітей, які опилися у ситуації онлайн цькувань.

До мультфільмів створено сценарій обговорення. Тому їх можна використовувати батькам, вчителям, при дистанційному навчанні для того, щоб цікаво і зрозуміло розказати дитині про небезпеки в онлайні, разом  проаналізувавши історії з мультфільмів. Сценарій для обговорення можна знайти на сайті Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA: https://cyber.bullyingstop.org.ua

Ролик Дениса Сполітака. Кібербулінг. Як я перестала бути жертвою

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=2GQdfpdfvZA&feature=emb_logo

Своїм роликом «Mr. Nox» Діана Денис  закликає не ігнорувати погрози в онлайні.

Ролик Діани Денис. Mr. Nox

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KuCuc6jcKUc&feature=emb_logo

Художниця-аніматорка Тереза Яковина та режисер Юрій Юдін вмістили в ролик 3 історії про кібербулінг свого головного героя й автора, 16-річного Дмитра Федоренка. Дмитро написав для мультфільму реп і начитав його.

Ролик  Терези Яковини і Юрія Юдіна. Як я став кіберсупергероєм (eng sub) https://www.youtube.com/watch?v=KHWR4755_Gc&feature=emb_logo

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації у співпраці з ЮНІСЕФ та за інформаційної підтримки МОН України, Координаційного центру з надання правової допомоги та МЮ України випустило чат-бот “Кіберпес”. У чат-боті можна дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у випадку кібербулінгу.

Джерело: http://knowledge.org.ua/uk/tri-multfilmi-dlja-rozmovi-z-ditmi-pro-nebezpeki-v-onlajni/

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

  В Україні запрацював сервіс «Take It Down», який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео ос...